Βέλτιστες πρακτικές cybersecurity παρουσίασε ο Richard Meeus της Akamai.

Το Akamai Business Unit της ATCOM, αποκλειστικός Akamai NetAlliance Partner στην Ελλάδα, συμμετείχε στο 11ο Information Security Conference που πραγματοποιήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2024 στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής, στο πλαίσιο της Χρυσής Χορηγίας με την οποία στήριξε την εκδήλωση.

Στις διεργασίες του συνεδρίου συμμετείχε ο  Richard Meeus,   Director of Security Technology & Strategy της Akamai, με εισήγηση που είχε τίτλο “Cyber Resilience – Always Needed And Now Mandated”. Ο κ. Meeus αρχικά αναφέρθηκε στους πρόσφατους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στοχεύουν στην ενίσχυση της ασφάλειας επιχειρήσεων και οργανισμών, όπως είναι οι DORA (Digital Operations Resilience Act), NIS-2 Directive, και PCI DDS (Payment Card Industry Data Security Standard), τονίζοντας την ανάγκη της πλήρους κατανόησης όλων των παραμέτρων και απαιτήσεων για τη συμμόρφωση σε αυτούς.

Συνεχίζοντας, προχώρησε σε μία ανασκόπηση των πιο κοινών επιθέσεων cybersecurity που αφορούν τόσο περιπτώσεις κλοπής δεδομένων (data theft), παρατεταμένης αδράνειας και διακοπής λειτουργίας (downtime), καθώς και κακόβουλων λογισμικών ransomware. Την τοποθέτησή του έκλεισε παραθέτοντας μία σειρά από πρακτικά insights σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές που αφορούν όλες τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να παραμένουν online και να διατηρούν τα δεδομένα τους ασφαλή.